Arduino.

Artikelindeks

Start med arduino.

 

Jeg har købt et starter kit til arduino, jeg syntes at det er letter og mere tilgængelig end pic, for at komme igang har jeg købt et starter kit til omkring 800,- kr, her er hvad du skal bruge for at kunne komme igang.

Lad os se hvad der er i sættet.

Der er lidt Led dioder i forskellige farver, et par foto transistor,en servo, en motor, et par transistor, lidt knapper, og et LCD Display, og så et lille bredboard. Så er der en lille bog, samt en mini cd med div kode.

Lad os få hentet programmet som vi skal bruge til at skrive vores kode i, det kan hentes på nettet www.Arduino.cc, download og install det på din pc. Et andet smart program som vi skal hente er Fritzzing, det hentes på http://fritzing.org/home/, det bruger man til at vise sin opstilling, som vist her.

Med fritzing kan man også lave print layout, gemme sin kode og meget mere. Lad og komme i gang med vores første kode, vi skal have en Led til at blinke, prøv at åben Arduino programmet. så skulle det se sådan ud.

når vores board er sat til USB porten, skal vi lige finde ud af om den er på den rigtige port, klik på værktøjer, under fanen Board, vælger du dit Arduino Uno, og under port vælger du den port som den er sat til på, ellers vil programmet ikke snakke med din computer.

Når vi kikker på dette vindue, så er der to kommandoer som altid skal være der, det er void setup, og void loop. Void setup køre altid 1 gang når man sætter strøm på sit board, void loop derimod køre igen og igen, så er det sat på plads.

 

Lad os prøve at skrive denne kode.:

/*
 BLINK AF LED PÅ PIN 13 // det er en god ide at lave en overskrift af vores program, det er letter at finde ud af bagefter.
*/

// DENNE FUNKTION KØRE 1 GANG NÅR DU HAR SAT STRØM PÅ BORDET
void setup() {


 pinMode(13, OUTPUT); // install af led pin på port 13
}


// LOOP FUNKTIONEN KØRE IGEN OG IGEN...I ALT EVIGHED
void loop() {


 digitalWrite(13, HIGH);  // TÆND FOR PORT 13
 delay(1000);       //VENT I ET SEKUND
 digitalWrite(13, LOW);  // SLUK FOR PORT 13 IGEN
 delay(1000);       // VENT I ET SEKUNDT
}

Nu kan vi prøve at trykke på fluebenet, så vil programmet se om du har skrevet det rigtig, det er yderst vigtig at det er skrevet rigtig ellers vil den ikke køre, om det så bare er en komma fejl, så vil den ikke køre, tryk nu på pilen ved siden af for at få lagt data over på dit Arduino board, nu vil du se dem Led som er onboard vil blinke med 1 sec. mellem rum.

I Fritzing vil det se sådan ud.