Antenneanalyser

Antenneanalyser
jeg fik en antenne analysator i julegave af min søde kone i smd, det var mit første store Project i smd, byggesættet kom fra AmQRP i USA, og er et rigtig flot byggesæt, selve processoren var monteret på print kortet så den slap jeg for at montere. Monterings vejledningen er opbygget på den måde, at man montere den i sektioner, og der er afprøvning under vejs i processen.
 
 
 
Først startet jeg med at finde det rigtige værktøj frem og få lagt noget hvidt papir ud på bordet, for så er det nemmer at se de små SMD komponenter. Et godt arbejdslys er også nødvendig i sær for mig der ikke kan se med det ene øje og er halvvejs blind på det andet. Jeg har købt en lup lampe den er rigtig god når man skal montere smd.
 
 
Her har vi selve motherbordet. I sættet var der en fluspen som man skal bruge inde man montere en smd, det var rigtig godt, fordi man er næsten 100% sikker på at tinnet løber rigtig ud, og man undgår kolde loddeninger, man skal bare have en rigtig spids loddekolbe og den rigtige temperatur.
 
 
her et lille udvalg af smd. Når en smd er monteret mærkes den af i monteringsvejledningen, så er det nemt at følge med i hvor langt man er kommet.
 
 
Færdig motherboard, så er vi klar til at lave DDS, og den afgiver 60 MHZ, så jeg har 6 meter med, instrumentet kan bruget som dds i en modtager, det er rigtig smart, man vælger bare DDS i menuen, mere om det sener.
 
 
Her er DDS 0 - 60 MHZ
 
 
Så blev der liv, og jeg er nu klar til at teste.
Softwaren ligges ind fra en com port ( RSD - 232 ) og så skal den kalibreres.
Jeg kunne ikke måle de rigtige værdier efter endt montering, så jeg måtte have hjælp af en af de lokale amatører " OZ1LN " jeg vil benytte lejligheden til at sige Lasse 1000 tak for hjælpen.
 
 
 
FEATURES
Det Micro908 er en fleksibel og genbrugeligt kontrol platform for skinke radio projekter. Den Micro908 platform er designet til at være let betjenes på bænken samt i hånden, mens bærbare. Det består af en enkelt 5 "x 5" printplade, alle komponenter, konnektorer, kontrol, en 2x16 tegns LCD, og ??tre daughtercards. Den 5,5 "x 7" x 1,5 "plastik indkapsling er også stor nok til at rumme en 8-cellers AA batteri back muliggør bekvem brug i felten. En række standard skinke radio periferiudstyr kan være forbundet med Micro908. Du kan tilslutte en antenne, padler, en pc-tastatur, hovedtelefoner, at en audio line drev en SSB transceiver, at en hjælpelinje køre en transmitter, din rig's audio in / out signaler, og brugerdefinerede kontrol linier via en ekstra stik.
1.2.HC908 Daughtercard - hurtig, fleksibel, selvstændig programmering mikrocontroller med masser af I / O og FLASH hukommelse
3.Low magt DDS Daughercard giver 0-30 MHz signalkilde & stabil VFO
4.Reflectometer designet til lav effekt målenøjagtighed af stålwirer og komplekse impedans
5.LCD, trykknapper & encoder til effektiv programmerbare brugergrænsefladen
Valgfri grafisk LCD direkte displays stålwirer & hyppighed grafer (fremtidige kapacitet)
6.Audio amp & højttaler til "øjne fri" operation & rapportering
7.KK7P "DSPx" Daughtercard til kraftfuld signalbehandling - samme som bruges i Elecraft K2 og TAPR DSP-10
8.Aux stik giver hjælpelinje + skik signal I / O
Standard pc tastatur stik i for bekvem brugerinput som digital tilstand controller
Lavpris bærbar tastatur fås som tilbehør
Nøgle / Paddle indgang til brug som kraftfulde hukommelse keyer
9.Battery operation for bekvem brug i felten - 12V input til bænk brug
5 "x 5" pc bord besidder alle komponenter, daughtercards og kontrol
PC bord designet til at passe ind i bekvem ABS plast kabinet fra PacTec
Skabeloner, der er fastsat brugerdefinerede frontpanel etiketter
10.Serial port til PC for valgfri forarbejdning og visning af resultater
"PC Link"-program på pc'en parceller stålwirer, lagrer data og eksternt styrer enheden
11 "Open design." - Hardware & kildekode frit tilgængelig via GNU Public License