HamRadio Delux

 

Hamradio Delux.

Det er bare det bedste program til din HF station, her har du alt hvad du skal bruge, her kan du styre din Radio, lave logbog, sende QSL kort, køre PSK-31 og alle de andre modulations arter, du kan køre SSTV, jagte satelitter, styre din rotor, og meget meget mere.

Jeg har lagt det sidste Freeware program op i download, har du en nyer radio skal du købe det, fordi der er detsværre nogen som vil tjene penge på dette software. Det koster ca. 500-600,-kr for en licens til resten af livet, og det er jo meget billig når man tænker på hvad man får.

Hvis du downloader den version som jeg har i download, så skal du højreklike på den og, og vælge kør som administrator, så er du sikker på at du har alle rettigheder til programmet.


Lad os se på hvordan det ser ud når vi skal sætte programmet op. Når du starter programmet kommer dette skærm billede frem. her skal du trykke på New, og så skal du vælge din radio, den Comport din radio køre på, og ikke mindst hastigheden, hvis du ikke ved det så lad det stå til Auto, og programmet finder selv ud af hvordan det skal stå.

Hvis programmet starter op, så får du dette billede. Her har du så en hel masse muligheder, Når systemet er startet op, har den selv lavet en defalt logbog, den kan du bare bruge uden at lave noget om. hvis du vil have systemet til at sende et QSL kort når du har add. en kontakt til din logbog, så skal du gå ud på eqsl.cc, og registrer dig som bruger, så kan man nemlig få HamRadio til at sende et QSL kort.

Jeg har også en konto hos HRDLOG, så har jeg altid en backup af min logbog, men kan nemlig få systemet til at tilføje en QSO til HRDLOG.

 

Her er et billede af det QSL kort som jeg sender fra eqsl.cc., så er man jo fri for alle de papir kort, det syntes jeg er fint, men der er jo nogen som ikke kan leve uden papir kort. 

Næste billede kan man se sin logbog, samt alle dem som er online, ved at klikke på det kaldesignal som står længst til højre, skifter din radio selv til den rigtige frekvens, og du er nu klar til at køre en QSO, hvis du ellers kan høre ham. Ved Add my Logbook, er der et feldt der hedder my Station, den skal du udfylde med de data der er i fælderne, det vil også komme med når du køre PSK-31 osv.

Når det er sat op, kan vi gå vidre til DM780, det er her man køre alle digimodes, så kan man både drikke kaffe, snakke i andre radioer samtidig med man køre psk, jeg har nok kørt omkring 2000 QSO'er på dette system, man kan komme rigtig langt med få middler.

man kan selv endre i de tags så de passer til dig selv, du skal bare højreklikke på den, og du er igang.

du kan vælge mellem flere typer modulations former,  RTTY, CW,PSK...og meget mere, når man har QSO med en station skal man højreklik på hans kaldesignal, og så kan man add, kaldesignal, locator, navn, QTH, og hvad har vi ellers. Når du trykker på dit 73 tag, vil din QSO blive tilføjet din logbog, og der vil blive sendt et QSL kort.