D-star Hotspot.

Jeg har sat et D-star hotspot op på min QTH, jeg har dog kun tændt den når jeg er i mit radio rum fordi den køre på en af mine hovede stationer, men når jeg falder over en lille radio til 70 cm båndet vil jeg lave noget mere permenent.

Jeg har købt sådan en fætter her.

             

Der skal bruges noget Control software til at få den til at køre med din Radio.

Inden du sætter et hotspot op, skal du lige sikke dig at du ikke forstyrer andre med den frekvens som du vælger, se i det område du bor i, om der er andre Hotspots. Som du kan se har jeg 432.475 Mhz til mit Hotspot. Det er nemt at sætte op, du skal sætte dit kaldesignal, din locator, samt den frekvens du vil køre på op, som vist her. Så skal du vælge hvordan dit hotspot skal køre.

Her kan du sætte DTMF og Roger Beep, og om du vil sende data til APRS systemet så andre kan se dit hotspot, og sidst men ikke mindst, om andre må skifte til andre reflector fra dit hotspot.

Det kan godt være at du enten ikke kan sende, eller modtage, så har du muligheden for at lave et TX/RX Revese. Du kan også sætte TX level og Delay.

Her er en liste over alle de Reflectores som er på systemet.

 Her kan man vælge alle de lande som er med på systemet, jeg har hafr QSO med både USA, England, og hvad der ellers findes på D-star.

Her kan man følge med på de bruger der snakker på systemet.

Her kan du tilføje dine venner på D-star.

Her kan du selv indtale beskeder til dit hotspot.

 

Her er lidt historie fra systemet.

Statistik over systemet.

Info.

Debug.