Antenne analyser.

Antenne Analyse.

jeg fik en antenne analysator i julegave af min søde kone i smd, det var mit første store Projekt smd, byggesættet kom fra AmQRP i USA, og er et rigtig flot byggesæt, selve processoren var monteret på print kortet så den slap jeg for at montere. Monterings vejledningen er opbygget på den måde, at man montere den i sektioner, og der er afprøvning under vejs i processen.  
 
 
Først startet jeg med at finde det rigtige værktøj frem og få lagt noget hvidt papir ud på bordet, for så er det nemme at se de små SMD komponenter. Et godt arbejdslyst er også nødvendig i sær for mig der ikke kan se med det ene øje og er halvvejs blind på det andet. Jeg har købt en lup lampe den er rigtig god når man skal montere smd.
 

 Her har vi selve motherboardet. I sættet var der en fluspen som man skal bruge inde man montere en smd, det var rigtig godt, fordi man er næsten 100% sikker på at tindet løber rigtig ud, og man undgår kolde loddeninger, man skal bare have en rigtig spids loddekolbe og den rigtige temperatur. 

 
 
her et lille udvalg af smd. Når en smd er monteret mærkes den af i monterings vejledningen, så er det nemt at følge med i hvor langt man er kommet.
 
 
 
Færdig motherboard, så er vi klar til at lave DDS, og den afgiver 60 MHZ, så jeg har 6 meter med, instrumentet kan bruget som dds i en modtager, det er rigtig smart, man vælger bare DDS i menuen, mere om det sener.
 
 
Her er DDS 0 - 60 MHZ.
 
 
Så blev der liv, og jeg er nu klar til at teste. 
Softwaren ligges ind fra en com port ( RSD - 232 )  og så skal den kalibreres.
Jeg kunne ikke måle de rigtige værdier efter endt montering, så jeg måtte have hjælp af en af de lokale amatører " OZ1LN " jeg vil benytte lejligheden til at sige Lasse 1000 tak for hjælpen.
 

Man kan læse meget mere om den på AmQRP